-

ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00 
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: پنجشنبه 22 تیر 1402

 چگونه می توان با اغفال مادر توسط چند نفر از فرزندان مقابله کرد ؟

با سلام.اگر چند نفر از فرزندان مادر ۸۵ سالشون را اغفال کنند و سند خونه رو ببرند محضر به خودشون انتقال بدند آیا بقیه کاری برای جلوگیری از اغفال مادر میتونن انجام بدند که حقشون ضایع نشه ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 472

 

پاسخ – اغفال مادر  و انتقال سند منزل توسط چند نفر ازز فرزندان به خود 

  • در بحث معاملات و قرارداد اصولی حاکم است که معمولا خط مشی قراردادها را تعیین می کنند و این اصول همیشه باقی خواهند ماند مگر اینکه خلل یا خدشه ای به آن وارد شود.
  • از جمله ی آن اصول، اصل صحت قرارداد ها و اصل استحکام قراردادها می باشد. یعنی وقتی قراردادی منعقد می شود حمل بر صحت و درستی می شود یعنی خللی در آن وارد نیست و شرایط اساسی صحت معاملات در ماده 190 قانون مدنی بیان شده است جاری است.
  • حال اگر احد طرفین قرارداد یا شخص ثالثی می خواهد این اصول و شرایط را زیر سوال ببرد یعنی در واقع می خواهد خلاف اصول حاکم بر قراردادها حرکت کند پس باید این امر را در محکمه ثابت کند در غیر اینصورت ادعای او رد خواهد شد و معامله مجددا حمل بر استحکام و اصول خواهد شد.
  • شرایط اساسی صحت معامله که تعیین کننده اصلی سلامت یا بطلان قرارداد است در ماده 190 قانون مدنی بدان اشاره شده است شرایط اساسی یعنی اگر هر یک از چهار مورد ذکر شده خللی در آن وارد شود قرارداد بلا اثر خواهد بود و باطل است و بدان ترتیب اثری نمی دهند. یکی از مواردی که باعث بطلان قرارداد می شود خلل در اراده هر یک از طرفین است وجود قصد و اراده در درون اشخاص است و در عالم ذهن برای انعقاد عامله کافی نیست و باید ظهور در عالم خارج داشته باشد حال اگر به دلایلی مانند ضعف قوای دماغی یا اشتباه در اصل قرارداد به دلیل کهولت سن یا ضعف بدنی این ابراز اراده به درستی ظهور نکند و دلالت بر قصد ننماید از شرایط اساسی صحت قرارداد برخوردار نخواهد بود و معامله باطل است(ماده 191 قانون مدنی) و بدان ترتیب اثر داده نمی شود. 
  • یکی از مواردی که خلاف اصل استحکام قراردادها می باشد و باعث برهم خوردن قرارداد می شود فسخ قرارداد است که موارد آن مشخص و تعیین شده و مصرح قانونی می باشد و تفسیر مضیق و باید به همان مواردی که قانونگذار بیان کرده است استناد شود و ثابت شود چنین خللی در قرارداد به وجود آمده تا بتوان به استناد آن معامله را فسخ کرد که یکی از آن موارد فریب و تدلیس است که قانون در ماده 438 قانون مدنی به تعریف آن پرداخته است.
  • تدلیس به معنای نمایاندن صفت کمالی است که وجود خارجی ندارد یا پنهان کردن نقصی که در مال موجود است. تدلیس فقط در موردی که به وسیله طرف دیگر قرارداد انجام شود موجب خیار فسخ است. یعنی طرف مقابل با داشتن سوء نیت از طریق توصیف غیرواقعی مورد معامله طرف دیگر را فریب داده و به عقد قرارداد وا می دارد. 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص جلوگیری از اغفال مادر توسط فرزندان

♦  فرزندان احتمالا با سوء استفاده از ضعف نفس یا اختلالات دماغی که در سن بالا برای افراد ایجاد می شود به قصد فریب مادر را به اموری واهی و غیر واقعی فریب داده اند و به همین قصد اموال او را تصاحب کرده اند و او را وادار به انجام معامله کرده اند. 
♦  البته اگر ثابت شود که اینکار همراه با عنصر معنوی بوده و اعمال روش های متقلبانه به قصد بردن مال مادر بوده باشد می توان حتی شکایت کلاهبرداری در محاکم کیفری نیز انجام داد. اما در همین راستا شما می توانید به یک وکیل متخصص حقوق قراراداد مراجعه کنید تا بتوان کارهایی ابتدایی مثل دستور موقت یا تامین دلیل جهت جلوگیری از اقدامات بعدی انجام داده سپس دادخواستی در جهت فسخ معامله به دلیل فریب و تدلیس تنظیم کرده به دادگاه صالح تقدیم نمایید.

 

 

مستندات قانونی - سوء استفاده از مادر

ماده 396 قانون مدنی

خیارات از قرار ذیل اند :

1 - خیارمجلس

2 - خیارحیوان

3 - خیارشرط .

4 - خیارتاخیرثمن .

5 -خیاررویت وتخلف وصف .

6 - خیارغبن .

7 - خیارعیب .

8 - خیارتدلیس .

9 - خیارتبعض صفته .

10 - خیارتخلف شرط
ماده 438 قانون مدنی

- تدلیس عبارت است از عملیاتی که موجب فریب طرف معامله شود. 
ماده 439 قانون مدنی

 اگر بایع تدلیس نموده باشد مشتری حق فسخ بیع راخواهد داشت و همچنین است بایع نسبت به ثمن شخصی در صورت تدلیس مشتری .
 ماده 440 قانون مدنی

خیار تدلیس بعد از علم به آن فوری است .
 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های ارتباط، مشاوره و اعطای وکالت به وکیل متخصص امور قراردادها

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.