مجازات افتتاح حساب با جعل امضاء
سلام. من به اصرار شوهرم برای جاریم حساب باز کردم الان با شوهرم مشکل پیدا کردم میگه میرم شکایت میکنم رفتی از طرف جاری حساب باز کردی و وام برداشتی من معلم هستم مشکلی برام پیش میاد زندان داره میگه جعل امضاء کردی ؟
امتیاز:
|
تعداد بازدید: 2391
پاسخ - مجازات جعل امضا
- جرم جعل و تزویر از جرایمی است که موجب سلب اعتماد مردم نسبت به اسناد و نوشته های خصوصی و عمومی میشود و مخل آسایش عمومی مردم است.
- جعل در لغت به معنای گردانیدن و دگرگون ساختن است؛( القبیح حسنا- زشت را زیبا جلوه دادن)
- تزویر از باب تفعیل است وبه معنی دروغ و باطل است و به آراستن دروغ اطلاق میشود.
- صدق عنوان جعل باید سند مزبور بتواند به عنوان مدرک قابل استناد ضمن صدور آن از ناحیه شخص دیگر (دایی ها) به زیان دیگری (مادر)قابل ارائه باشد؛ در صورتیکه أوراق قابلیت استناد رانداشته باشد نبود نتوان منتسب به دیگران دانست عمل ارتکابی جعل نخواهد بود بلکه کلاهبرداری تلقی میشود.
- در مورد عدم تحقق جرم جعل در صورت عدم امکان استناد شعبه پنجم دیوان عالی کشور در حکم شماره ۱۸۸ – مورخه ۱۴/۴/۱۳۱۶ هم همین نظر را پذیرفته است.
- یکی از أنواع جعل مادی ساختن نوشته یا سند برخلاف حقیقت است؛ یعنی هیچ سابقه ای قبلی از نوشته یا سند نباشد و مرتکب ان را از ابتدا به ساکن خلق کرده باشد؛ معمولا این قسم از جعل شامل دست خط و امضاء است و مرتکب تلاش کرده باشد تا دست خط و امضاء را شبیه دراورد.این سخن را هیات عمومی دیوان عالی کشور مورخ ۱۶/۱۱/۱۳۱۶ هم تایید کرده است.همچنین شعبه دوم دیوان عالی کشور در حکم شماره ۱۳۱۴- مورخه ۵/۶/۱۳۱۸ هم لزوم شباهت مطالب ساختگی با اصل آن در بادی نظر کافی است.
- یکی از عناصر تشکیل جرم، عنصر معنوی است ؛ عنصر معنوی با عنصر مجرمانه در واقع همان قصد سوء فاعل جرم و اراده آزاد او در هنگام انجام عمل مجرمانه است و اینکه او با داشتن قوه تمیز خوب و بد را در انجام آن عمل تشخیص داده است.
- برای تحقق جرم جعل علاوه بر تحریف حقیقت در یک نوشته یا سند، باید به قصد اضرار به همراه قصد متقلبانه الزامی است و این قصد تقلب و سوء نیت مبتنی است بر آگاهی مرتکب به نفس عمل قلب حقیقت و اینکه درنتیجه قلب حقیقت ممکن است به شخص ضرری مادی یا معنوی متحمل شود. در صورت اثبات عنصر معنوی جرم تحقق می یابد.
- حکم شماره ۲۹۲ – ۳۱/۱/۱۳۲۰ شعبه دوم دیوان عالی کشور در مورد قصد مجرمانه در جعل هم سوءنیت را از عناصر اصلی تشکیل جرم می داند .
- قصد مجرمانه در انتهای ماده ۵۲۳ قانون مجازات تعزیرات هم مورد تاکید قرار گرفته است.(ماده ۵۲۳ قانون مجازات اسلامی جعل و تزویر عبارتند از: ساختن نوشته یا سند یا ساختن مهر یا امضای اشخاص رسمی یا غیر رسمی خراشیدن یا تراشیدن یا قلم بردنیا الحاق یا محو یا اثبات یا سیاه کردن یا تقدیم یا تاخیر تاریخ سند نسبت به تاریخ حقیقی یا الصاق نوشتهای به نوشته دیگر یا بکار بردن مهر دیگری بدون اجازه صاحب آن و نظایر اینها به قصد تقلب.)
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.
پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما