-

ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00 
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: دوشنبه 07 خرداد 1403

 طلاق بدون پرداخت مهریه بدلیل خیانت همسر

با سلام و وقت بخیر. من حدودا ده ساله ازدواج کردم تازه متوجه شدم خانومم با چندین نفر رابطه داشته و باکره هم نیست و یک بارم طلاق گرفته در صورتی که بمن گفته بود با کره هست و ظاهرا ازدواج قبلیش با پارتی گواهی باکرگی گرفته الان میتونم ثابت کنم که دروغ گفته. الان می تونم درخواست طلاق بدون پرداخت مهریه بدلیل خیانت همسر بدهم ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 120

مهریه و خیانت همسر

 

آیا می توانم همسرم را بدلیل خیانت طلاق دهم و مهریه هم پرداخت نکنم ؟

  • مهریه از حقوق مالی زوجه می باشد و مواردی مانند ناشزه بودن ، سوء معاشرت وی یا فساد اخلاقی موجب سقوط مهریه نمی شود.
  • اگر به واسطه شرط ضمن عقد نکاح، بر عدم تعلق مهر به همسر شرط شده باشد و بر این اساس مهری تعیین نشود؛ در عقد دائم، عقد صحیح است و بر زوجه مهرالمثل تعلق می گیرد ولی عدم تعیین مهر در نکاح موقت موجب باطل شدن عقد است.
  • به مجرد عقد نکاح زن مالک مهر می شود و با وقوع نزدیکی، مالک تمام مهر خواهد بود.
  • قانونگذار در مواردی زن را مستحق مهر نمی داند یا اینکه او را مستحق نصف مهر می داند. به نوعی مهریه او متزلزل است. در واقع معیار مهریه پایدار یا متزلزل در فقه و قانون ما نزدیکی یا تمکین خاص است. و اگر بعد از نزدیکی عقد نکاح فسخ شود زن مالکیت پایدار نسبت به تمام مهر دارد.
  • نکته آخر اینکه قانون در موردی که زن به واسطه دروغ یا فریبی موجبات این عقد را فراهم آورده باشد به طوری که اگر این حیل نبود این عقد واقع نمی شد، حق فسخ عقد را به استناد خیار تدلیس در نظر گرفته است.

 

موارد عدم تعلق مهریه به زن

در مواردی ممکن است هیچ مهری بر زن تعلق نگیرد.

1- اگر در نکاح مهریه تعیین نشود یا شرط عدم مهر شود و قبل از تعیین مهر و قبل از نزدیکی یکی از زوجین فوت کند، زن مستحق هیچ مهری نخواهد بود. (ماده 1088 قانون مدنی)

2- هرگاه عقد نکاح قبل از نزدیکی فسخ شود زن مستحق مهر نیست. بنابراین اگر به جهتی مانند عیب یا تدلیس قبل از نزدیکی فسخ گردد، زوجه مستحق مهریه نیست. البته یک استثنا وجود دارد و اینکه سبب فسخ نکاح عنن باشد، زن مستحق نصف مهریه خواهد بود. (ماده 1101 قانون مدنی)

3- اگر عقد نکاح اعم از دائم و موقت باطل باشد و نزدیکی هم واقع نشده باشد، زن هیچ حقی نسبت به مهر ندارد.

4- اگر زن از فساد عقد آگاه باشد به طور مثال می داند در دوران عده است و مبادرت به ازدواج مجدد نماید، زن مالک مهر نخواهد بود.

 

موارد عدم تعلق مهریه به زن

همچنین در مواردی نیز زن مالک فقط نصف مهریه است. و همان مالکیت متزلزل را دارد .

1- در صورتی که مرد قبل از نزدیکی زوجه را طلاق دهد، زن مستحق نصف مهر خواهد بود.

2- در نکاح منقطع هرگاه زوج قبل از نزدیکی تمام مدت مهر را ببخشد، باید نصف مهر را بدهد.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص امکان عدم پرداخت مهریه بدلیل خیانت همسر

♦  همانطور که در متن فوق بیان شد، معیار تعلق مهریه نزدیکی است ؛ اگر نزدیکی صورت نگرفته باشد، در صورت تقاضای طلاق نصف مهر و در صورت تقاضای فسخ نکاح هیچ مهریه ای به زن تعلق نمی گیرد و اگر نزدیکی انجام شده باشد امکان طلاق یا فسخ نکاح بدلیل تدلیس بدون پرداخت مهریه وجود ندارد.

♦  در مورد شما به نظر می رسد پس از ده سال زندگی حتما نزدیکی بین شما و همسرتان رخ داده است و ایشان مالک تمام مهر خود به صورت مستقر و پایدار شده می باشد. تفاوتی هم نمی کند که وی سو رفتار داشته است یا فساد اخلاقی دارد و این موارد هیچ تاثیری در مهر ندارد.

♦  نکته آخر بعد کیفری موضوع شما است که تحت عنوان رابطه نامشروع در دادگاه کیفری قابل طرح است و مستقیما هم در دادگاه رسیدگی خواهد شد نه دادسرا.

 

مستندات قانونی - مهریه و خیانت همسر

ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی

به مجرد عقد، زن مالک مهر می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد درآن بنماید .

تبصره - چنانچه مهریه وجه رایج باشد متناسب با تغییر شاخص قیمت سالانه زمان تأدیه نسبت به سال اجرای عقد که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می گردد محاسبه و پرداخت خواهد شد مگر اینکه زوجین در حین اجرای عقد به نحو دیگری تراضی کرده باشند. آئین نامه اجرائی این قانون حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ تصویب توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با همکاری وزارت دادگستری و وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید. (این تبصره در تاریخ ۲۹/۴/۱۳۷۶ الحاق شده است.)

ماده ۱۰۸۷ قانون مدنی

اگر در نکاح دائم مهر ذکر نشده یا عدم مهر شرط شده باشد نکاح صحیح است و طرفین می توانند بعد از عقد مهر را به تراضی معین کنند و اگر قبل از تراضی بر مهر معین بین آنها نزدیکی واقع شود زوجه مستحق مهرالمثل خواهد بود.

ماده ۱۰۸۸ قانون مدنی

در مورد ماده قبل اگر یکی از زوجین قبل از تعیین مهر و قبل از نزدیکی بمیرد زن مستحق هیچگونه مهری نیست.

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 88019243

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.