-

ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00 
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 13 مهر 1400

 مفهوم رابطه قراردادی در معامله همزمان ملک

سلام خسته نباشید

من یک خونه از شخص (الف) خریدم و شخص (الف) هم همونجا همزمان در همان بنگاه از شخص (ب) خونه خرید , ثمن معامله رو من به شخص (الف) که ازش خونه خریدم بصورت چک طبق خواسته بنگاه دادم به شخص (ب) , و در قولنامه شخص (الف) ننوشتم که چک و گرفته از من بلکه در قولنامه شخص (ب) شماره چکمو نوشتم , سوالم اینه ایا شخص (ا)لف میتونه ادعا کنه که من هنوز چکی بابت قولنامه بهش ندادم ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 1182

معامله همزمان یک ملک

  • طبق ماده 264 قانون مدنی سقوط تعهدات بر شش قسم است. بند 4 ماده 264 قانون مدنی در باب تبدیل تعهد سخن گفته است.تبدیل تعهد عبارت است از این که تعهدی در نتیجه تغییر یکی از ارکان آن به تعهدی دیگر تبدیل گردد؛ در اینصورت تعهد اول ساقط و تعهد دیگری جایگزین آن می شود. تبدیل تعهد یک عمل حقوقی است و دارای ماهیت قراردادی است و از این رو قصد و رضا و اهلیت از ارکان اصلی آن محسوب می شود.تبدیل تعهد یک عمل رضایی و غیر تشریفاتی است که با هر لفظ یا عمل که دلالت بر آن کند ایجاد می شود.لیکن باید توافق طرفین بر تبدیل تعهّد محرز و مسلم باشد.
  • یکی از شرایط تحقق تبدیل تعهد وجود دین و تعهد صحیح قبلی است. در واقع زوال تعهد قبلی علت پیدایش تعهد جدید است.
  • ماده 292 قانون اجزای تبدیل تعهد را بر سه قسم تبدیل کرده است. که در اینجا تبدیل تعهد از شخص الف به ب منتقل یافت ( یعنی تبدیل تعهد به وسیله تبدیل داین)
  • برابر بند سوم ماده 292 قانون مدنی متعهد له (الف) می تواند طلب خود را به دیگری انتقال دهد و در اینصورت نیز تبدیل تعهد شکل خواهد گرفت. در تبدیل تعهد به اعتبار تبدیل داین ، تعهد اول ساقط و رابطه جدیدی بین بدهکار(شما) و بستانکار(ب) شکل خواهد گرفت. از آنجا که مدیون یک طرف رابطه خواهد بود اراده او نیز علی الاصول لازم است و قانونگذار اشتباه کرده است که اراده مدیون را لازم ندانسته است. اما به هر حال قانونگذار قصد و رضای مدیون را لازم ندانسته است.
  • اما بحث پایانی که بسیار مهم است اثر تبدیل تعهد است:
  • همانطور که در بالا تکرار شد تعهد جدیدی که به وجود می آید حیات جداگانه ای دارد و شرایط و احکام جداگانه ای از تعهد اولی دارد. مثلا اگر در تعهد اول وثیقه یا رهنی در معامله وجود داشته باشد با تبدیل تعهد وثیقه منتفی خواهد شد و تعهد جدید بدون وثیقه خواهد بود.
  • ماده 293 قانون مدنی هم به این نظر اشاره دارد. منظور از طرفین جدید در این ماده مدیون و داین جدید است یعنی شما و شخص ب.
  • نتیجتا شما دیگر تعهدی نسبت به قرارداد اول با شخص الف ندارید و طرف قرارداد شما اکنون شخص ب هست و تعهد اولی ساقط و تعهد جدید لازم الاتباع است.
  •  

 

مواد قانونی قابل استناد - معاملات ملک

ماده ۲۹۲ قانون مدنی

تبدیل تعهد در موارد ذیل حاصل میشود:

۱- وقتی که متعهد و متعهدله به تبدیل تعهد اصلی به تعهد جدیدی که قائم مقام آن میشود به سببی از اسباب تراضی نمایند در این صورت متعهد ‌نسبت به تعهد اصلی بری میشود.

۲- وقتی که شخص ثالث با رضایت متعهدله قبول کند که دین متعهد را ادا نماید.

۳- وقتی که متعهدله مافی‌الذمه متعهد را به کسی دیگر منتقل نماید.


ماده ۲۹۳ قانون مدنی

در تبدیل تعهد تضمینات تعهد سابق به تعهد لاحق تعلق نخواهد گرفت مگر اینکه طرفین معامله آن را صراحتاً شرط کرده باشند.


ماده ۲۶۴ قانون مدنی

تعهدات به یکی از طرق ذیل ساقط میشود:

۱- به وسیله وفای به عهد

۲- به وسیله اقاله

۳- به وسیله ابراء

۴- به وسیله تبدیل تعهد

۵- به وسیله تهاتر

۶- به وسیله مالکیت مافی‌الذمه

 

پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.