نحوه افزایش مبلغ اجاره در شرایط کرونا
سلام بنده خود مستاجر هستم و نرخی برای مستاجر خود تعیین کردم اما او نپذیرفت و بهش گفتم که خانه را تخلیه کن و چند تا مستاجر برای دیدن خانه می ایند اما او قبول نکرد و گفت تخلیه نمیکنم و 20 درصد هم بیشتر از اجاره نمیدم در حالی که مستاجر 4 سال است که در خانه مینشیند ما هرسال زیر قیمت بازار خانه را به او اجاره داده بودیم اما امسال به علت فشار مالی مبلغ را کمی اضافه کرده بودیم میخواستم بدونم میشه حکم تخلیه گرفت؟
امتیاز:
|
تعداد بازدید: 606
مقررات افزایش اجاره بها در شرایط کرونا
- طبق قواعد حاکم بر روابط موجرو مستاجر ۶۲ در ماده ۳ این قانون درباره نحوه تعیین میزان اجاره بها سخن گفته است؛ ابتدای ماده که امری طبیعی است و نتیجه احترام به مفاد عقد و تراضی دو طرف.
- اما در فرضی که میزان اجاره بها احراز نشده باشد، دادگاه به راه حلی روشن نیاز دارد تا در أصول عملی و آیین دادرسی از عدالت فاصله نگیرد. طبق قانون ۱۳۵۶ اجاره بها بایستی با نرخ عادله روز تعیین شود.
- در ماده ۴ همین قانون ۱۳۶۲ هم مستاجر را مکلف به پرداخت اجاره بها کرده است که بخش نخست این ماده تکرار بند۳ ماده ۴۹۰ قانون مدنی است؛ که اجاره بها تابع تراضی است. اما بخش دوم ماده ناظر به حالتی است که مستاجر از پرداخت اجاره بها امتناع میکند و موجر در صورتی که اجاره نامه رسمی باشد به دفترخونه تنظیم سند و در صورتی که اجاره نامه عادی باشد به دادگاه صالح ، تا ده روز از آخر هر ماه یا هر موعد رجوع میکند.
- اما با توجه به شرایط کرونا ، مصوبه شماره ۷۲ ستاد ملی کرونا کمی شرایط را عوض کرده است و تمهیداتی را در طول مدت کرونا برای املاک استیجاری در نظر گرفته است که به شرح زیر است:
۱-۱- حداکثر افزایش مبلغ اجاره بها یا مبلغ رهن برای این قراردادها در کلان شهر تهران تا سقف ۲۵ درصد و سایر کلان شهرها تا سقف ۲۰ درصد و برای سایر مناطق شهری کشور تا سقف ۱۵ درصد خواهد بود
۳-۱- با عنایت به استمرار شرایط بیماری کرونا، کلیه قراردادهای اجاره مربوط به املاک مسکونی استیجاری که از تاریخ ابلاغ این مصوبه تا پایان سال ۱۴۰۰ مدت زمان اعتبار آنها به اتمام میرسد، در صورت عدم توافق طرفین و تمایل مستاجرین، به مدت یک سال به صورت خودکار تمدید میگردد. موارد ذیل از شمول این حکم مستثنی میباشد
۳-۳-۱ چنانچه مستاجر با افزايش مبلغ اجاره با نرخهاي فوقالذكر موافقت ننمايد، به تشخيص مرجع صالح رسیدگی کننده، واحد قابل تخليه است.
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.
مستندات قانونی - افزایش اجاره بها
مادة ۳ قانون روابط موجر و مستاجر
اجارهبهاي هر محل همان است كه در اجارهنامه قيدشده و اگر اجارهنامهاي نباشد به مقداري است كه بين طرفين مقرر ياعملي شده است و در صورتي كه مقدار آن احراز نشود، دادگاه طبقموازين قضايي نسبت به تعيين مقدار مالالاجاره اقدام خواهد كرد.
تبصره - در موارد بطلان اجاره و استيفاي مستأجر از مورداجاره، موجر مستحق دريافت اجرتالمثل ميباشد.
مادة ۴ -قانون روابط موجر و مستاجر
مستأجر بايد در موعد تعيين شده اجارهبها را بپردازد ودر صورت امتناع از پرداخت تمام اجارهبها به موجر يا نمايندةقانوني او تا ده روز بعد از آخر هر ماه يا هر موعد تعيين شدة ديگرموجر ميتواند با رعايت اين قانون در صورتي كه اجارهنامة رسميداشته باشد به دفترخانة تنظيمكنندة سند مراجعه نمايد. دفترخانه موظف است در تاريخ وصول تقاضا، اخطاريهاي بهمستأجر ارسال و از تاريخ ابلاغ اگر تا ده روز بدهي خود را نپردازد يارضايت موجر را فراهم نسازد مدارك را براي صدور اجرائيه جهتوصول اجور معوقه به ثبت محل ارسال نمايد. در صورتي كه مستأجر دليل موجهي بر عدم پرداخت به دادگاهصالح ارائه كند دادگاه عمليات اجرائي را متوقف و اجرائيه را ابطالمينمايد و در صورت اثبات استنكاف مستأجر از پرداخت اجارهبهاموجر ميتواند تقاضاي وصول اجارهبهاي معوقه بنمايد.
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.