بررسی و تحلیل ورود غیر قانونی به ملک غیر
آیا ورود به ملک پدری که یکی از وراث در آن ساکن است ورود به ملک غیر محسوب میشود؟
امتیاز:
|
تعداد بازدید: 699
پاسخ – آیا ورود به ملک ورثه ای و مشاعی بدون اجازه متصرف جرم محسوب می شود؟
- مقصود از ورود غیرمجاز یا ورود به عنف، این است که شخصی با زور و قهر و غلبه، وارد ملک یا منزل یا محل کار شخصی دیگر شود یا در ورود بدون زور، به تذکر مالک برای خروج از ملک، وقعی ننهد؛ در چنین شرایطی، جرم ورود غیرمجاز به ملک دیگری یا ورود به عنف به منزل دیگران، محقق می گردد.
- اصل ۲۲ قانون اساسی، حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص را از هرگونه تعرض مصون می داند؛ مگر در مواردی که قانون تجویز کند. با توجه به اینکه قانون اساسی، قانون مادر در کشور ما است، می توان به اهمیت و ضرورت حفظ حریم مسکن افراد پی برد. موضوع احترام به حریم شخصی افراد و عدم ورود غیرمجاز به منزل دیگری، در قانون مجازات اسلامی نیز تعریف شده و هرگونه ورود به عنف به حریم شخصی دیگری، جرم انگاری شده است.
- اما بعضا افرادی با مقاصد و نیات گوناگون، اقدام به شکستن این حریم کرده اند و به صورت غیرمجاز، وارد ملک و منزل دیگری شده اند.
- قانونگذار، با توجه به اهمیتی که برای مرزهای فردی قائل است، برای مرتکبین این عمل، مقرراتی را وضع کرده است و با در نظر گرفتن مجازات برای آن ها در صدد جلوگیری از این عمل ناپسند است. اما، این مجازات، تنها در صورتی اعمال خواهد شد که عناصر قانونی جرم ورود به عنف یا ورود غیرمجاز به ملک دیگری، وجود داشته باشد.
- ورود بدون مجوز و غیر قانونی به ملک دیگری برای مرتکب آن، مجازات در پی خواهد داشت. برای تعریف و بررسی حقوقی جرم ورود غیر قانونی به ملک دیگری، باید به قانون مجازات، بخش تعزیرات، مراجعه کرد. قانونگذار در ماده ۶۹۱ قانون مجازات اسلامی بدان تصریح کرده است. با توجه به این ماده می توان گفت که ورود غیرمجاز به ملک دیگری و اماکن خصوصی، می تواند، از همان ابتدا، با زور و قهر و غلبه صورت گیرد یا می تواند، بدون زور و قهر و غلبه و صرفا با عدم توجه به اخطار مالک ملک و اماکن خصوصی و استنکاف ورود کننده از خروج از ملک، محقق شود که در هر صورت، برای وارد شونده، مجازات در پی خواهد داشت.
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.
پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص مصادیق ورود غیرقانونی به ملک غیر
با تمامی این تفاسیر باید گفت که در صورتیکه شما نیز به عنوان ورثه از آن ملک سهمی داشته باشید یک اشاعه قهری به وجود می آید و شما نیز در آن زمین شریک خواهید شد و حق دخل و تصرف در قدر السهم مشاعی خود را خواهید داشت و در این صورت ملک شما نیز محسوب خواهد شد و جرم ورود غیرقانونی به ملک غیر به دلیل فقدان عنصر قانونی منتفی است و عملکرد شما کاملا صحیح و قانونی تلقی خواهد شد.
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.
مستندات قانونی - وررود غیر قانونی به ملک دیگری
ماده ۶۹۱ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده)
هر کس به قهر و غلبه داخل ملکی شود که در تصرف دیگری است اعم از آنکه محصور باشد یا نباشد یا در ابتدای ورود به قهر و غلبه نبوده ولی بعد از اخطار متصرف به قهر و غلبه مانده باشد علاوه بر رفع تجاوز حسب مورد به یک تا شش ماه حبس محکوم میشود. هر گانه مرتکبین دو نفر یا بیشتر بوده و
لااقل یکی از آنها حامل سلاح باشد به حبس از یک تا سه سال محکوم خواهند شد.
ماده 571 قانون مدنی
شرکت عبارت است زاجتماع حقوق مالکین متعدد در شیئی واحد بنحو اشاعه .
ماده 572 قانون مدنی
شرکت اختیاری است یاقهری
ماده 574 قانون مدنی
شرکت قهری اجتماع حقوق مالکین است که درنتیجه امتزاج یا ارث حاصل می شود.
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.