مراحل تنظیم سند رسمی خودرو، اگر فروشنده همکاری نکند به چه شکل است ؟
سلام خسته نباشید. پارسال برج 4 یک خودرو صفر پراید 131 گرفتم و پولشو نقد پرداخت کردم و تو قرارداد قید شد تا ظرف 15روز مدارک خودرو ارسال میشه و سند به نامت انتقال داده میشه ولی هر بار یک بهونه ای اورد و در نهایت من شکایت کردم به شورای حل اختلاف خوانده نیامد پرونده انتقال دادده شد به دادگاه حقوقی و باز هم نیامد و قاضی رای داد می خواستم بدونم حالا تکلیف من چی میشه برای تنظیم سند رسمی خودرو چه مراحلی را باید طی کنم ؟ متشکرم ازپاسختان
امتیاز:
|
تعداد بازدید: 574
پاسخ – در صورتی که فروشنده با میل خود سند خودرو را تنظیم نکند چه باید کرد ؟
- الزام به تنظیم سند رسمی برای خودرو دادخواستی است که بر مبنای سندی عادی که مفاد آن قابل اثبات باشد، صورت می پذیرد و در آن الزام فروشنده به انجام تعهد قانونی خود مبنی بر تنظیم سند رسمی انتقال مالکیت از دادگاه خواسته می شود.
- در رابطه با مراحل تنظیم سند رسمی خودرو اگر فروشنده همکاری نکند باید گفت دعوای الزام به تنظیم سند رسمی خودرو مطابق ماده ۱۱ قانون آیین دادرسی مدنی می بایست در محل اقامت خوانده مطرح شود.
- برای طرح دعوا الزام به تنظیم سند خودرو در صورتی که در سند عادی طرفین تاریخی را برای حضور در دفترخانه مشخص نمودند و فروشنده در آن تاریخ معین حاضر نگردید، خریدار با دریافت گواهی عدم حضور می تواند دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی را به طرفیت مالک به دادگاه تقدیم نماید.
- در حالتی که طرفین تاریخی را برای تنظیم سند رسمی برای خودرو مشخص ننموده باشند، ابتدا خریدار بوسیله اظهارنامه از فروشنده می خواهد تا جهت تنظیم سند رسمی انتقال مالکیت در زمان معین و دفترخانه مشخص شده حاضر شود. در این حالت اگر فروشنده بدون دلیل موجه در دفترخانه حاضر نگردید، خریدار قادر خواهد بود تا گواهی عدم حضور را از دفترخانه بگیرد.
- در این مرحله دادگاه جهت الزام به تنظیم سند رسمی با در نظر گرفتن موارد زیر صحت تحقق انتقال مالکیت را احراز می نماید:
1- خوانده یعنی فروشنده مالک رسمی مال (خودرو) باشد.
2- فروشنده اهلیت فروش مال داشته باشد.
3- خواهان به تعهدات قراردادی خویش عمل نموده باشد.
پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص مراحل تنظیم سند رسمی خودرو
♦ در پاسخ به پرسش شما باید گفت با توجه به پرسش مطرح شده بنظر می رسد رای در این خصوص صادر گردیده است. به همین خاطر باید دید رای صادر شده چیست تا بتوان در خصوص مرحله ی بعد و اقدام مورد نیاز شما مشورت داد.
♦ می توانید با ارائه ی رای مذکور جهت راهنمایی دقیق تر از وکیل یا مشاوره حقوقی کمک بگیرید.
مستند قانونی - تنظیم سند رسمی خودرو
ماده ۱۱ قانون آیین دادرسی مدنی
دعوا باید در دادگاهی اقامه شود که خوانده، در حوزه قضایی آن اقامتگاه دارد و اگر خوانده در ایران اقامتگاه نداشته باشد، در صورتی که درایران محل سکونت موقت داشته باشد، در دادگاه همان محل باید اقامه گردد و هرگاه درایران اقامتگاه و یا محل سکونت موقت نداشته ولی مال غیرمنقول داشته باشد، دعوا در دادگاهی اقامه می شود که مال غیرمنقول در حوزه آن واقع است و هرگاه مال غیرمنقول هم نداشته باشد، خواهان در دادگاه محل اقامتگاه خود اقامه دعوا خواهدکرد.
تبصره- حوزه قضایی عبارت است از قلمرو یک بخش یا شهرستان که دادگاه در آن واقع است. تقسیم بندی حوزه قضایی به واحدهایی از قبیل مجتمع یا ناحیه، تغییری در صلاحیت عام دادگاه مستقر در آن نمی دهد.
پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما