چگونگی و امکان توقیف سهم الارث توسط طلبکار
سلام همسرم برای اجرای مهریه اقدام کرده و مهریه اش هفتصد سکه هستش ،در اجرا یک دونگ از آپارتمانم رفته برای مزایده و همچنین یه ماشین که قیمتش ۱۴۰ تومن بود را بهش دادن ،آیا ایشون میتونه از سهم الارث که بهم میرسه چیزی بازداشت کنه ؟؟آیا تا بنده و پدرم زنده هستیم امکانش هست ؟
امتیاز:
|
تعداد بازدید: 990
پاسخ -آیا در زمان حیات مورث و قبل از قطعیت ارث می شود سهم الارث را توقیف کرد ؟
- هر انسانی تا زمانیکه زنده است مالک اموال و دارایی های خود می باشد و هرگونه دخل و تصرفی که میخواهد می تواند در آن انجام دهد.
- اما با مرگ فرد شخصیت و صلاحیت او خاتمه می یابد و رابطه او با دارایی هایش قطع خواهد شد بدین ترتیب برای ترکه متوفی مالکین جدیدی تعیین می شود.
- بنابراین مرگ مورث باعث انتقال دارایی و تحقق ارث است .پس گام نخستین برای ارث بردن فردی از دیگری آن است که شخص فوت کند.
- ماده ۸۶۷ قانون مدنی نیز شرط تحقق ارث بری را تصریح کرده است.
- شرط دیگری که از موجبات ارث بری خواهد بود، زنده بودن وارث در زمان فوت مورث است ماده ۸۷۵ قانون مدنی صرفا اشخاصی را که در حین فوت او زنده باشند را صالح برای ارث بری تلقی می کند.دلیل این حکم آن است که مالکیت نیاز به پایگاه مادی و خارجی دارد و بر معدوم استوار نمی شود چون ترکه نیاز به مالک جدید دارد و انتقال ترکه نیز از زمان فوت مورث صورت می گیرد.
- پس طبیعی است تنها خویشاوندانی که در زمان فوت متوفی زنده باشند از او ارث می برند.
پاسخ به پرسش مطرح شده در خصوص توقیف سهم الارث توسط طلبکار
تا زمانیکه مورث زنده باشد اموال وی در تملک خود اوست و هیچکس نمی تواند در اموال مورث خود دخل و تصرفی بکند؛ مگر اینکه اشخاص در قالب عقودی مانند عقد صلح ، عقد هبه و… اموال خود را به خویشاوندان خود انتقال دهند. پس اموال پدر شما تا زمانیکه زنده است تحت مالکیت خودش خواهد بود و شما حق هیچ گونه دخل و تصرفی را در آن نخواهید داشت و اموال پدر شما هیچ وقت وثیقه طلب شما قرار نخواهد گرفت.
اما اگر مورث فوت کند از حین فوت اموال وی به طور قهری به وارثان به نسبت سهامشان انتقال پیدا خواهد کرد از آن زمان اگر شما مدیون باشید چون دارایی جدیدی به شما اضافه شده است و تحت مالکیت شما قرار می گیرد ، امکان توقیف آن نیز وجود دارد.
مستندات قانونی - توقیف سهم الارث توسط طلبکار
ماده ۸۶۷ قانون مدنی
ارث به موت حقیقی یا به موت فرضی مورث تحقق پیدا میکند.
ماده ۸۷۵ قانون مدنی
شرط وراثت زنده بودن در حین فوت مورث است و اگر حملی باشد در صورتی ارث میبرد که نطفه او حینالموت منعقد بوده و زنده هم متولد شود اگر چه فوراً پس از تولد بمیرد.
پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما