فایده اقدام برای طلاق بعد از تعیین تکلیف و تقسیط مهریه
سلام.همسر من مهریه اش رو اجرا گذاشت رفتیم دادگاه قاضی گفت ده ماه یه سکه بده منم قبول کردم و پرونده بسته شد اگه الان دادخواست طلاق بدم باید مهریه اش رو یک جا بدم با این که پرونده مهریه اش بسته شده؟
امتیاز:
|
تعداد بازدید: 1368
پاسخ – نحوه طلاق بعد از قسطی کردن مهریه چگونه است ؟
- عقد نکاح به دو بخش عمده تعهدات مالی و غیرمالی تقسیم شده است که در برخی موارد این دو بخش بر هم اثر گذارند و در برخی مواقع هیچ تلازمی با یکدیگر ندارند.
- در بحث مهریه به مجرد عقد زن مالک مهر می شود و می تواند هرگونه دخل و تصرفی را در آن انجام دهد حتی با فوت زوج نیز ذمه او از پرداخت مهریه بری نمی شود و می توان از ما ترک او تادیه کرد.
- پرداخت مهریه هیچ ارتباطی با تداوم نکاح یا جدایی و طلاق ندارد و چه بسا ازدواج هایی که به جدایی کشیده نشده است اما زوج ملزم به پرداخت مهریه می شود و زوجه با مراجعه به اجراییات ثبت با توقیف اموال زوج از محل فروش آن مهریه خود را وصول می کند.
- در مواردی که اموال زوج کفایت مقدار مهریه را نکند یا مالی را معرفی نکند طبق قانون اجرای احکام مدنی در ماده 96 می توان حقوق و مزایا را در صورتی که استخدام دولت باشند را متوقف کرد. و این موارد به طور کلی در زمره امور مالی عقد نکاح است و ارتباطی به طلاق ندارد اگر دادگاه مهریه را تقسیط کند ترتیب پرداخت همان است که در مندرجات حکم دادگاه است و طبق همان مهریه از شما وصول خواهد شد اعم از اینکه زوجین با طلاق گرفته باشند یا اینکه باهم زندگی کنند.
- فقط در یک مورد آن هم طلاق توافقی است که زن می بایست فدیه بدهد یعنی مالی را به شوهر بدهد تا موافقت او را برای طلاق جلب کند که دادن مال می تواند بخشش مهریه باشد. به طور کلی سه روش برای طلاق وجود دارد طلاق به درخواست زوج ، زوجه و توافقی که رایج ترین و سریع ترین روش همان طلاق توافقی تحت عنوان طلاق
پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص طلاق بعد از تقسیط مهریه
♦ در نظر داشته باشید که اگر قصد طلاق همسر خود را دارید این قضیه هیچ ارتباطی با تقسیط مهریه ندارد و مهریه طبق ترتیب پرداخت از حساب شما کسر خواهد شد حتی اگر همسر خود را طلاق هم ندهید باز هم پروسه وصول مهریه ادامه خواهد داشت و هیچ وقت دادگاه مجموع مهریه را به صورت یکجا از شما وصول نمیکند مگر اینکه مالی به تملک شما در بیاید مثلا خانه یا خودرویی به نام شما شود که در اینصورت چون شما مدیون هستید با استعلام توسط اجرائیات ثبت مال توقیف خواهد شد و با فروش آن مهریه وصول خواهد شد. پس نتیجتا پروسه تادیه مهریه هیچ ارتباطی به طلاق دادن همسرتان یا از سرگیری مجدد زندگی ندارد.
مستندات قانونی - طلاق بعد از تعیین تکلیف مهریه
ماده ۹۶ قانون اجرای احکام مدنی
از حقوق و مزایای کارکنان سازمانها و مؤسسات دولتی یا وابسته به دولت و شرکتهای دولتی و شهرداریها و بانکها و شرکتها و بنگاههایخصوصی و نظایر آن در صورتی که داری زن یا فرزند باشند ربع و الا ثلث توقیف میشود.
تبصره ۱ - توقیف و کسر یک چهارم حقوق بازنشستگی یا وظیفه افراد موضوع این ماده جایز است مشروط بر این که دین مربوط به شخصبازنشسته یا وظیفهبگیر باشد.
تبصره ۲ - حقوق و مزایای نظامیانی که در جنگ هستند توقیف نمیشود.
ماده ۹۷ قانون اجرای احکام مدنی
در مورد ماده فوق مدیر اجرا مراتب را به سازمان مربوط ابلاغ مینماید و رییس یا مدیر سازمان مکلف است از حقوق و مزایایمحکومعلیه کسر نموده و به قسمت اجرا بفرستد.
ماده ۹۸ قانون اجرای احکام مدنی
توقیف حقوق و مزایای استخدامی مانع از این نیست که اگر مالی از محکومعلیه معرفی شود برای استیفای محکوم به توقیف گردد ولیاگر مال معرفی شده برای استیفای محکوم به کافی باشد توقیف حقوق و مزایای استخدامی محکومعلیه موقوف میشود.
ماده 1146 قانون مدنی
طلاق خُلع آن است كه زن بواسطه كراهتي كه از شوهر خود دارد در مقابل مالي كه بشوهر ميدهد طلاق مي گيرد اعم از اينكه مال مزبور عين مَهر يا معادل آن و يا بيشتر و يا كمتر از مَهر باشد.
ماده 1147 قانون مدنی
طلاق مُبارات آن است كه كراهت از طرفين باشد ولي در اين صورت عِوَض بايد زائد بر ميزان مَهر نباشد.